Hometrainers

SPINFIETS VS HOMETRAINER WAT IS HET VERSCHIL EN WELKE IS BETER

766views

SPINFIETS VS HOMETRAINER WAT IS HET VERSCHIL EN WELKE IS BETER

Een vraag die we vaak stellen, hier op de Home Biker-website, is wat het verschil is tussen wat bekend staat als een “spinfiets” en een normale hometrainer. We dachten dat het hoog tijd was om die specifieke vraag te beantwoorden. Ze zijn beide geclassificeerd als indoorfietsen en dat betekent dat je ze kunt gebruiken in de sportschool, of in het comvoort van je eigen huis.

Ze zijn vast en stil, dus door te trappen krijg je een geweldige workout, maar je reist natuurlijk nergens heen. Deze fietsen zijn ontworpen om vooral de beenspieren te helpen versterken, maar ook om u te helpen bij een geweldige cardio-vasculaire training. Met andere woorden ze helpen bij het verbeteren van de ademhaling, kracht, uithoudingsvermogen en zweet opbouwen, wat echt kan helpen met gewichtsverlies.

Er zijn een paar verschillende soorten indoor hometrainers. Degenen die gewonden hebben of gewrichtsproblemannen hebben, kiezen meestal voor een ligfiets. Afgezien van die, zijn de belangrijkste fietsen die mannensen tegenwoordig kopen, ofwel een indoor of rechtopstaande hometrainer of de spin bike.

Dit zijn de twee waar we in dit artikel naar zullen kijken, en we zullen de voor- en nadelen van beide vergelijken.

Normale rechte hometrainer

De populaire Spin Type Bike

 

Zoals je kunt zien aan de afbeeldingen hierboven, zijn ze beide een vorm van een indoorfiets. Het belangrijkste verschil is dat de “spin-type fiets” er veel meer uitziet en aanvoelt als een normale, op de wegfiets.

Er is veel discussie over wat het beste voor u is. Hieronder hebben we de voordelen van beide toegelicht. Op die manier kunt u beslissen welke het best geschikt is voor uw individuele behoeften. De realiteit is dat je dezelfde fietsoefeningen op beide kunt doen.

Voordelen van een Spin Bike


De normale staande fiets bestaat al veel langer. Het was oorspronkelijk ontworpen voor mannensen die wisten dat fietsen goed voor hen was, maar dat wouden doen in de privacy van hun eigen huis.
De spin-bike werd enorm populair, omdat deze in veel sportscholen in het Verenigd Koninkrijk werd geïntroduceerd en mannensen met duizenden meededen aan ‘Spin Classes’. De eerste hiervan werd uitgebracht in de jaren 1980.

Voordelen van een Spin Bike

 • Er is een vast wiel en dit helpt bij de traptechniek
 • Over het algemeen zijn ze beter gemaakt en geassembleerd
 • Meestal is er een breder scala aan aanpassingen, voor elemannenten zoals de zithoogte en de hoogte van het stuur
 • Is meestal gemakkelijker te configureren naar uw eigen lichaamstype en vorm
 • Eenvoudiger te gebruiken en gemakkelijker en sneller om de weerstandsniveaus te veranderen
 • Je kunt hier op staan ​​als je er echt op wilt gaan
 • Geweldig voor intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT)
 • U bevindt zich in dezelfde houding als wanneer u op een normale fiets zou rijden
 • Ze hebben een vaste versnelling, dus als je stopt met het duwen van de pedalen, blijven ze draaien en laten je de benen werken als ze vertragen
 •                                          BEKIJK DE TOP 7 SPINFIETSEN DOOR HIER TE KLIKKEN

Voordelen van een rechtopstaande fiets


Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in een aantal geweldige stijlen, zijn ze veel betaalbaarder en bieden ze een hele reeks programma’s, ontworpen om je fit en gezond te houden.
Zoals ik al zei, deze zijn al veel langer aanwezig dan de spin-bike. Ze hebben ook een vrij opmerkelijke technologische verandering doorgemaakt. Vroeger waren ze duur, en om eerlijk te zijn, niet zo goed gemaakt. Veel daarvan werden eenvoudigweg kleerhangers.

Voordelen van een rechtopstaande hometrainer

 • Zijn meestal goedkoper en veel compacter
 • De meeste kunnen worden weggeklapt als ze niet worden gebruikt
 • Breed scala aan fiets- en fitnessprogramma’s
 • Ze krijgen de naam rechtop als het stuur hoger is, en dat maakt je meer rechtop zitten met een veel rechtere rug – ook comvoortbuikspiereler
 • Gebruik meestal een grote console met veel nuttige invoormatie over snelheid, tijd, verbrande calorieën enz
 • Kan een hele reeks workouts doen, tot en met zwaardere workouts
 • Hebben de neiging om meer gadgets te hebben, zoals waterflessen, MP3-spelers, speakers enz

Spin vs Upright – wat is het beste voor u?

Zoals altijd zal de uiteindelijke beslissing altijd bij je blijven. U bent de eindgebruiker en u moet er een vinden die precies bij u past. Als u herstellende bent van een blessure of rugklachten of ernstige gewrichtsproblemannen, is geen van beide geschikt. Je moet gaan voor een ligfiets stijl hometrainer.

Als je echter gewend bent om fietsen te laten draaien tijdens lessen, of iemand bent die een ervaring van het echte fietstype wil, dan zouden we de spin-bike sterk aanbevelen. Als je echter nog steeds een goede workout wilt, maar wilt dat dit comvoortbuikspiereler is, dan is de rechtopstaande stijl van de hometrainer de beste keuze.

De rechtopstaande stijl van hometrainer geeft je ook veel meer feedback over je prestaties. Ze zijn meestal ook een stuk gemakkelijker in te klappen en op te bergen.

BEKIJK DE TOP 7 SPINFIETSEN HIER

BEKIJK DE BESTE STAANDE HOMETRAINERS DOOR HIER TE KLIKKEN

SPINFIETS VS HOMETRAINER WAT IS HET VERSCHIL EN WELKE IS BETER