Hometrainers

BESTE HOMETRAINER voor mensen met Artrose reuma en pijn in gewrichten of spieren

3.5kviews

Beste hometrainer voor mannensen met Artrose reuma en pijn in gewrichten of spieren

Hier kijken we naar wat de beste keuze is voor een indoorfiets, voor iedereen die aan artritis lijdt. Zoals u misschien al weet, is artrose een ziekte die de botten beïnvloedt en verschillende niveaus van pijn veroorzaakt. Dus in wezen, overal waar botten zijn, voornamelijk gewrichten in het lichaam, is er een kans dat ze uiteindelijk kunnen lijden aan artrose.

Het komt echter het meest voor in de handen, de knieën en de achterkant. mannensen kunnen het hebben in slechts een deel van het lichaam, of in verschillende delen van het lichaam. De ernst van de werkelijke arthritische pijn kan ook behoorlijk variëren.

Soorten artritis

Artrose – Dit gebeurt het meest bij oudere mannensen en vrouwen en komt meestal voor in handen, knieën, heupen en ruggengraat.Er zijn in wezen twee soorten artrose die zijn:

  1. Reumatoïde artritis – Dit komt het meest voor bij oudere vrouwen en de artritis vindt plaats door een verzwakking van het immuunsysteem van het lichaam

Is leeftijd gerelateerd aan artritis?

Het is een feit dat hoe ouder we worden, des te groter het risico is dat we artritis hebben. Dat gezegd hebbende, het kan van invloed zijn op mannensen van elke leeftijd. Bij jongere mannensen is het natuurlijk veel zeldzamer. Ondanks de pijn van de gewrichten, willen veel mannensen toch een zekere mate van fitheid behouden.

Het belangrijkste is om fit te blijven op de veiligst mogelijke manier. Dat betekent dat je sterk moet nadenken over vormannen van lage impactoefeningen. Ik zal meer uitleggen wat dat later in dit artikel betekent.

Vrijstelling van artritis

massage voor artritis

Er is geen echte remedie en dit wordt voornamelijk behandeld met pijnstillers. Heup- en knie-vervangingen kunnen mannensen met een ernstige aandoening helpen.

Over het algemeen zullen pijnstillers en lichaamsbeweging het beste werken. Vaak kunnen artsen een soort ontstekingsremmannend medicijn voorschrijven.

Andere behandelingen zijn onder andere massage en verschillende vormannen van fysiotherapie, maar deze bieden eenvoudigweg verlichting, in plaats van het bieden van een soort van permanente oplossing.

Een van de beste methoden om pijn te beheersen, is natuurlijk om regelmatig te oefenen. Zelfs iets simpels als een korte wandeling kan echt een groot verschil maken.

.

Beste hometrainer voor artrose

Het enige dat we niet willen doen, is om die pijn erger te maken. Dus elke oefening die we doen kiezen, zou er een moeten zijn die wordt geclassificeerd als een oefening met weinig impact. Wat betekent dat eigenlijk?

Een oefening met weinig impact is er één die de gewrichten niet zwaar beïnvloedt. Zoiets als een loopband zou worden aangemerkt als een hoge impact. Dat komt omdat de knieën en enkels die op en neer op een loopplank kloppen, die gewrichten oppotten. Trainingsapparatuur zoals loopbanden of een oefening als joggen worden dus niet aanbevolen voor mannensen die last hebben van artrose of enige vorm van gewrichtspijn.

Dat is iets dat een persoon die aan artrose lijdt, zou willen vermijden. Hometrainers zijn ideaal omdat ze geen van deze schokkende effecten hebben. Met name een ligfiets-oefenfiets is de beste van de drie keuzes die momannenteel beschikbaar zijn.

Er zijn drie soorten hometrainer, namelijk de normale staande fiets, de spinfiets en de ligfiets. De rechtopstaande is de meest voorkomannende en de spin-stylefiets is geschikt voor mannensen die ‘High Intensity Interval Training’ willen doen. (HIIT)

De ligfiets is de beste keuze voor mannensen met artritis omdat het simpelweg de meeste ondersteuning biedt. We hebben een beoordeling gemaakt van de beste ligfietsen, die u kunt lezen, door hier te klikken.  Dit is echt een zeer goede keuze omdat dit type fiets geweldige lichaamsondersteuning biedt.

Veel van de andere stijlen van hometrainers, betekent dat het lichaam is uitgewerkt, maar ze bieden niet veel ondersteuning. Met een liggende stijl wordt de rug ondersteund, worden de armannen gesteund en zijn alleen de benen uitgewerkt.

Dat neemt echter niet weg dat je een goede cardio- en spiertraining kunt hebben. Deze stijl van fietsen wordt door veel fysiotherapeuten aanbevolen, als een zeer goede methode om kracht op te bouwen, wanneer je herstelt van blessures.

Beste hometrainer voor mannensen met Artrose reuma en pijn in gewrichten of spieren